Centre Cívic Pont Major

El Centre Cívic Pont Major (2003) és un equipament municipal adreçat al conjunt de la població, a les associacions del barri i col·lectius diversos. L’edifici es troba a l’entrada Nord de Girona, al carrer Pont Major, i just al costat de l’Esglèsia. La direcció de l’equipament es qui ha impulsat aquest projecte, juntament amb entitats del barri i del municipi.

L’edifici va ser adquirit per l’ajuntament i restaurat a finals dels anys 90, per poder acollir el Centre Cívic del Barri, però l’edifici de caire modernista es remonta al segle XIX. Fou una antiga desti·leria, fundada per el sr. Nicolau Regàs, i que va produir licors de tot tipus durant vàries generacions.

El nom del projecte «DESTIL·LANT DANSA» fa honor a aquest passat. L’edifici manté una forta escènica modernista i està inclòs al patrimoni històric de Catalunya.

La destil·lació és un mètode de separació de substàncies químiques basat en les diferents volatilitats que presenten cadascuna. Aquest procés s’utilitza sobretot per a separar o purificar els components d’una mescla líquida.

Entenem doncs que metafòricament la Dansa es fruit d’un procés semblant, que separa i purifica els moviments del cos, i juntament amb el ritme i la música, creen aquest art tant viu, divers i vital.